Met een gedegen bouwkundig advies staat u sterker

Bouwkundig advies

Wilt u binnenkort gaan verbouwen maar hebt u geen idee waar u moet beginnen? Dan is het slim om een professionele partij een bouwkundig advies op te laten stellen. Aan de hand van dit advies weet u precies hoe de zaken ervoor staan, wat deze verbouwing u gaat kosten en hoe lang het gaat duren. Veel mensen vinden het heel prettig om dit alles eerst netjes op papier te hebben staan voordat ze daadwerkelijk met de verbouwing starten, en dat is heel begrijpelijk. Je kunt aan de hand van dit bouwkundig advies namelijk makkelijker een planning maken en weet precies waar je aan toe bent.

Een bouwkundig advies voor een oud pand

Zeker als je een oud pand wilt gaan verbouwen is het heel belangrijk om een gedegen bouwkundig advies te laten maken. Je wilt namelijk weten of het allemaal wel mogelijk is wat je wilt, en of de constructie van de woning het aankan. In zo’n advies worden ook de technische mogelijkheden uitgelicht, en eventueel alternatieven aangekaart. Het ligt helemaal aan de originele constructie van het huis of je de verbouwing precies zo kunt uitvoeren als je wilt. Ben je eruit en heb je het plan (eventueel gemaakt door een architect) klaar? Dan is het tijd om de bouwaanvraag te doen bij de gemeente. Dit is niet heel moeilijk, maar vereist wel wat specifieke kennis. De meeste mensen zoeken daar dus hulp bij van een professional op het gebied van bouwkundig advies en vergunningen. Deze kan bovendien inschatten hoe groot de kans is dat jouw aanvraag wordt goedgekeurd.

Met een goed advies sta je sterker

Als je gaat verbouwen dan is het fijn om terug te kunnen vallen op de planning en de gemaakte afspraken met je aannemer en werklui. Dit kan allemaal meegenomen worden in het bouwkundig advies. Als je dit laat opstellen door een partij met veel ervaring weet je zeker dat jouw verbouwing je niet teveel gaat kosten, en alles bovendien gaat volgens planning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *