Welke informatie levert een SEO scan je op?

SEO scan

Heb je een eigen website en zou je graag wat meer bezoekers trekken? Dan is het een slim idee om allereerst een SEO scan uit te laten voeren. Dit kun je doen bij een online marketing bureau. Daar zijn ze gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, en weten ze dus alles van SEO. Als jij een zogeheten SEO scan aanvraagt dan gaat een expert een analyse maken van jouw website en kijken waar er verbeterpunten bestaan. Dit houdt in dat je te horen krijgt of je de juiste keywords gebruikt, of ze op de juiste plek staan en wat je allemaal kunt veranderen aan de teksten op je website om ervoor te zorgen dat deze beter gevonden wordt in google.

Een SEO scan biedt je handige tips en adviezen

Na het uitvoeren van de SEO scan krijg je te horen op welke punten je jouw website nog kunt verbeteren. Dit betekent doorgaans dat je de teksten moet herschrijven, maar dan op een googlevriendelijke manier. Oftewel: Gebruik makend van de juiste keyword density & placement. Bovendien is het heel erg slim om ook op jouw site zelf regelmatig naar een andere pagina te verwijzen, oftewel intern te linken. Er ontstaat dan een netwerk van linkjes binnen je eigen website, wat google erg kan waarderen. Als de SEO scan uitwijst dat je nieuwe teksten nodig hebt dan kan het slim zijn om iemand in te huren om deze voor je te schrijven, zeker als je zelf totaal geen verstand hebt van SEO.

Hoe schrijf je goede webteksten?

Het schrijven van SEO teksten is moeilijk, want je moet met allerlei aspecten rekening houden. Je wilt namelijk tegelijkertijd jouw product of dienst aanprijzen, maar ook google precies vertellen wat je op jouw site kunt vinden, en dat met slimme kopjes en precies de juiste zinsopbouw en keyword density. Als dit je allemaal niks zegt dan kun je beter bij een tekstbureau aankloppen. Bij een online marketing bureau kan natuurlijk ook. Daar hebben ze doorgaans ook schrijvers in dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *