Muziek

      Geen reacties op Muziek

basgitaarles Rotterdam

Muziek speelt een grote rol in bijna iedereen zijn leven. In de westerse landen kunnen we luisteren naar verschillende radiostations en internetzenders. Maar we gaan ook naar festivals en liveoptredens van de band waar we de muziek van mooi vinden. In de wat minder ontwikkelde landen waar ze niet dagelijks gebruik kunnen maken van apparatuur maken ze zelf muziek, heb je bandjes en groepen op iedere hoek van de straat of in het café. Voor hele jonge kinderen heb je een ander soort muziek dan voor twintigers en de mensen boven de zeventig zullen weer wat rustigere muziek beluisteren. Er is voor iedereen welk een muziekstijl die hij fijn vindt om te luisteren.

Muziek maken

Als je zelf muziek wilt maken of een instrument wilt bespelen, dan kun je als kind zijnde naar een muziekschool. Daar wordt je als kind gestimuleerd om een instrument te bespelen en noten te leren lezen. Later kun je ervoor kiezen om het instrument te leren spelen die jij het allerleukste vindt. Zo kun je kiezen tussen gitaar- of basgitaarles in Rotterdam, piano- of synthesizer les, of je kunt zangles nemen. En als je wat bedreven wordt in het spelen van jouw instrument dan is het leuk om je aan te sluiten bij een bandje of een koor, zodat je nog meer plezier kunt beleven aan je hobby.

Muziekinstrumenten

 

Wij bespelen verschillende muziekinstrumenten maar je kunt ook muziek maken op andere manieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zaag, flessen gevuld met water, of verschillende tonnen of emmers als drumstel. Muziek kun je maken om plezier te hebben, maar het kan ook heel droevig zijn als er een verdrietige boodschap in zit en als er heel veel emotie in gelegd wordt. Muziek is ook verbonden met herinneringen. Zo zal een liedje die gedraaid is bij een begrafenis een droevige herinnering bij jou boven brengen. En een liedje waarbij je je vriend of vriendin hebt ontmoet een blije gedachte. Muziek beleven is een mooie hobby voor iedere leeftijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *