De voordelen van led verlichting

      Geen reacties op De voordelen van led verlichting

Led verlichting

Een leven zonder led verlichting is al lang verleden tijd. Led heeft allerlei voordelen ten opzichte van conventionele verlichting. Zo is led verlichting een stuk zuiniger dan de gewone spaarlampen die we voorheen altijd in onze plafond draaiden. Daarnaast gaan peertjes van led ook een stuk langer mee dan traditionele verlichting. Led is dus een stuk duurzamer en door led verlichting te gebruiken, bespaar je ook nog eens op je energierekening doordat de lampen minder energie verbruiken. Des te meer redenen om alle lampen in je huis te vervangen voor led lampen. Het enige nadeel van deze led lampen is misschien dat ze iets duurder zijn in de aanschaf. Maar aangezien het led licht een stuk langer meegaat, is dat de investering wel waard.

Voordelen led verlichting

Hoe kan het dan dat deze superlamp zo veel beter is dan de gewone spaarlampen die we altijd al gebruikt hebben in Nederland? Het heeft bijvoorbeeld te maken met de warmte die een led lamp afgeeft. Een led lamp geeft bijna geen warmte af, waardoor de kans op het doorbranden een stuk lager is geworden. Misschien heb je wel eens een spaarlamp willen vervangen en je handen gebrand aan het hete peertje. Dat zal bij een led lamp dus ook niet gebeuren. Daarnaast is de elektronica in de lamp minder fragiel, dat is ook een reden waardoor deze lamp langer mee kan gaan. De meest nieuwe versie van led lampen zijn zelfs waterdicht.

Ledstrips

Naast dat led verlichting dus duurzaam is, helpt om de energierekening naar beneden te brengen en praktisch onbreekbaar is, is led verlichting ook heel gaaf. Vroeger was er alleen heel koud led licht. De kleur van de led lampen gaven een heel fel wit licht af. Dat is nu al lang niet meer zo. Met ledstrips kan je tegenwoordig alle kleuren van de regenboog krijgen. In verschillende patronen en kleuren wordt je kamer verlicht met gave kleuren, heel simpel met een druk op de afstandsbediening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *