Waarom is een EHBO cursus zo belangrijk?

EHBO cursus

Wist je dat je na het volgen van een EHBO cursus mensen zomaar kunt helpen als er iets gebeurt? Bijvoorbeeld als iemand op straat in elkaar zakt of als er in huis iets ergs gebeurt. Je kunt daarmee iemand leven redden, als je maar weet wat je moet doen. Steeds meer mensen hebben een EHBO cursus gevolgd en dat is maar goed ook. Hulpverleners kunnen namelijk vrijwel nooit direct ter plekke zijn, en dan is het zaak dat er iemand in de omgeving bepaalde handelingen uitvoert. Welke dat zijn hangt natuurlijk af van wat er precies gebeurd is en of deze persoon bij kennis is of niet. Tijdens zo’n cursus leer je allerlei signalen herkennen en wat je dan moet doen.

Heb je een EHBO cursus nodig?

Soms kan het zijn dat je verplicht een EHBO cursus moet doen. Er zijn bepaalde werkgevers die dit van je verlangen, bijvoorbeeld als de werkzaamheden bepaalde gevaren met zich meebrengen. Ook als je met kinderen gaat werken moet je zo’n cursus hebben gedaan, wat overigens in de meeste gevallen een kinder EHBO cursus is. Deze verschilt van de normale cursus waarin je ook leert hoe je volwassenen moet behandelen. Als laatste bestaat er ook nog de BHV cursus. Dit is heel iets anders, maar je kunt deze wel bij dezelfde cursusaanbieders volgen. Een BHV cursus is uitgebreider, en je leert er bijvoorbeeld ook het ontruimen van een pand, het blussen van beginnende brandjes en de juiste communicatie richting slachtoffers.

BHV cursus voor bedrijfshulpverleners

Een normale EHBO cursus is wat ze de meeste mensen aanraden die uit eigen beweging zo’n cursus willen volgen. Ben je een bedrijfshulpverlener? Dan kun je beter een BHV cursus volgen. Het is slim om in elke ruimte van een bedrijf of kantoor ten minste één persoon te hebben die deze cursus gevolgd heeft. Stel dat er iets gebeurt dan weet deze persoon wat te doen en hoe je in zo’n situatie moet handelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *