Welke verschillende soorten sushi bestaan er

Sushi restaurant Hoogvlie

Bijna iedereen kent sushi wel, maar wat zijn nou eigenlijk de verschillende soorten sushi die er bestaan? De meest bekende vormen kan je uiteraard bij een Sushi restaurant Hoogvliet  proeven. Als je graag sushi eet dan weet je dat de basis meestal bestaat uit zeewier met een vulling van vis en in de meeste gevallen rijst. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten sushi die er bestaan.

De meest bekende vormen

De meest bekende sushi die je vaak op menu’s tegenkomt zijn onder andere maki, temaki, uramaki, nigiri, gunkan, uramaki, oshi en narezushi. Maki is waarschijnlijk de meest bekende soort van sushi. Het bestaat uit zeewier, oftewel nori, rijst en is gevuld met vis, groenten of ei. De betekenis van het woord maki is in het Japans opgerold. Temaki is een vorm van maki die de vorm heeft van een kegel. Hierdoor zie je de vulling vanaf de bovenkant. Dit wordt met name gebruikt om te zorgen dat de sushi op een mooiere manier gepresenteerd kan worden. Je eet het met je handen in plaats van met de bekende stokjes. Uramaki is de bekende inside out sushi. Er wordt vaak gebruik gemaakt van twee of meerdere soorten vullingen. Het zeewier kan zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde verwerkt zijn. Nigiri is een sushivorm waarbij de vis op rijst wordt geserveerd. Gunkan is een variant van sushi die wordt gerekend tot de Nigiri sushi. De sushi wordt omringt door zeewier en hierdoor wordt er ruimte gecreëerd voor een extra topping. Voorbeelden van topping zijn viskuit, pittige tonijn of Hollandse garnalen.

Minder bekende vormen van sushi

Narezushi betekent in het Japans letterlijk volwassen sushi. De vis die hierin verwerkt wordt is bewaard of gerijpt tot maximaal zes maanden voordat het verwerkt en gegeten wordt. De vis is zout en deze variant van sushi vind je amper binnen Nederland.  Oshi is tevens een minder bekende vorm van sushi in Nederland. Het wordt door middel van houten stukken in elkaar geperst en hierdoor krijg je kenmerkende blokjes. De naam oshi staat dan ook voor ingedrukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *